- AktieRådet - https://aktieraadet.dk -

Store udsving i markedet

De finansielle markeder kan ikke finde ud af hvilket ben man skal stå på, da verdens nationalbanker og regeringer står i kø med rentesænkninger og forskellige redningspakker. Der er stadig ikke nogen, der ved hvad det betyder for verdens økonomien og hvor lang tid det tager, før man er tilbage i gear.

Vestas vinder sin første ordre i Japan på 33 stk. V117-4.2 MW. Planen er, at de skal opstilles i starten af 2022 og samtidig har man fået en serviceaftale i Australien. Teknisk er der divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er i køb på ugebasis. De tre indikationsmodeller er alle faldende på ugebasis. RSI har ramt 50, mens MACD stadig er over 0. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 635 som en støttelinie. Momentum på månedsniveauet peger fortsat opad. Nærmeste modstandsniveau er ved 720-725 og herefter i niveauet 795, mens nærmeste støtteniveau er ved 640 og herefter i niveauet 600-610. Der er et stort ”gap” i niveauet 551,8-581,00, som over tid skal lukkes.

Novo Nordisk holder fast i den stigende tendens på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 390 som en støttelinie, og mens Bollingerkanalen er gået salg, så er der stadig købssignal i Parabolic. De tre indikationsmodeller har alle en svagt stigende tendens. RSI er over 60 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 390. Momentum er stigende på månedsbasis, hvilket giver en indikation om, at hastigheden stadig er intakt. Nærmeste modstandsniveau er ved 475 og herefter i niveauet 500, mens nærmeste støtteniveau er ved 390 og herefter i niveauet 370. Fastholder køb på aktien og beholder den i porteføljen.

D/S Norden overraskede markedet med positive udsigter for 2020 på trods af Cov19. Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 90-105 frem til begyndelsen af marts, hvor aktien tog et dyk ned til niveauet 75, hvor aktien fandt støtte. Siden har aktien taget sig en rebound op i niveauet 85- 87. Da Millionærklubben på Euroinvestor interviewede deres direktør Jan Rimbo, så lød det ikke til, at skibene ikke havde sejlet i perioden. Meget indikerer, at forretningen har været normal, mens raterne er faldet. Stiger raterne i løbet af foråret, så skal man holde øje med aktier i den branche.

Ørsted opjusterede forventningerne med en 1 mia. kr. til EBITDA, så man nu forventer 16-17 mia. kr. Aktien holder fast i den stigende tendens med det lange glidende gennemsnit som en støttelinie i niveauet 660-670. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder og så stiger Momentum og RSI på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 795 og herefter i niveauet 825, mens nærmeste støtteniveau er ved 700 og herefter i niveauet 660. Aktien bliver i porteføljen og ser fortsat stærk ud.

I denne uge er der regnskab fra Brdr. Hartmann og Royal Unibrew tirsdag. Onsdag er det BioPorto, G4S, H+H samt Torm. Torsdag er det Skako og Zealand Pharma. Fredag slutter af med Tivoli og Roblon.

Under 50.

C25-indekset er gået i salg på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. RSI har ramt 43 og der er en fortsat faldende tendens i Momentum både på uge –og månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1200 . 1210 og herefter i niveauet 1160, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1280-1300. Afvent udviklingen

 

 

DK Portefølje
Holder porteføljen uforandret.

Nordisk portefølje
Tager Nokia ud af porteføljen. 


Redningspakke fra den amerikanske regering
Den amerikanske regering står klar med en hjælpepakke oven på coronavirusen. Men indtil da må man forvente store udsving på markedet. Torsdagens amerikanske nøgletal var lidt svagere end ventet, men det kan forventes, at vi bare har set begyndelsen. De nøgletal markedet får i april vil afspejle hvor slemt det er.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport viser, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 273.000 personer i februar. Det var dermed bedre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 175.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Den amerikanske handelsbalance viste i januar et underskud, der var mindre end ventet. Underskuddet var på 45,3 mia. dollar, fremgår det af tal fra U.S. Census Bureau. En række økonomer, adspurgt af Bloomberg News, havde ventet et underskud på 46,1 mia. dollar. Måneden før var der tale om et handelsunderskud på 48,6 mia. dollar.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Adobe Inc., Oracle Inc., Broadcom Inc., Dollar General Corp., Ulta Beaty Inc. og Wabco Holding.

USA er gået i salg.

S&P 500  fortsætter den faldende tendens. Signalmodellen Bollinger er i salg både på dags- og ugeniveauet. Det samme gælder Parabolic. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket bekræfter det negative scenarie. RSI er i niveauet 35-37. Nærmeste støtteniveau er ved 2850 og herefter i niveauet 2750, som blev testet i slutningen af maj, mens nærmeste modstandsniveau er ved 3100 og herefter i niveauet 3180-3200. Momentum på månedsbasis har etableret bundformation efter dobbelttoppen.

Holder fast i den lange tendens.

Nasdaq Composite har været en tur under 8400 i sidste uge og er siden handlet op i niveauet 8800. Men tendensen peger fortsat nedaf. Dagens futures indikerer, at markedet åbner med et fald på over 2 pct. og dermed bliver der 2 ”gaps” skabt i grafen. Tilbage i 2008/09 skulle markedet igennem 4 ”gaps”, før markedet vente rundt. Nærmeste støtteniveau er ved 8300 og herefter i niveauet 8000. Nærmeste modstandsniveau er ved 9000 og herefter i niveauet 9300,

Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Så blev 21.000 testet
Det bliver interessant at se, om niveauet 21.000 kan holde eller skal støtteniveauet 20.000 eller 19.000 testes indenfor de kommende par uger. RSI er kommet under 30, mens Momentum fortsat er i en faldende tendens på ugebasis.

Japan er faldet tilbage til 21.000.

De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross” og Bollingerkanalen er i salg og har været det siden slutningen af januar. Der er en stigende omsætning i indekset, hvilket er et positivt scenarie.
Strategi: Fastholder salg på indekset.

OMX Stockholm 30 har fundet støtte i niveauet 1650, som tilbage i både 2017, 2018 og noget af 2019 var et modstandsniveau. De glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt oppefra og fortsætter den faldende tendens i indekset, så bliver der etableret et ”Death Cross” i løbet af 3-4 uger.

Bollingerkanalen er i salg på ugebasis. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI er under 40. Momentum er i en faldende tendens og tendensen peger nedaf. Der er faldende toppe og bunde i modellen.
Strategi: Ændre til hold på det svenske marked.

Brug tilbagefaldene til at købe grønt. I Sverige er det Eolus Vind, der er faldet tilbage, men vinden blæser og vi bruger strøm, om der er corona eller ej. På dagsniveauet er der salg i kursgrafen og Bollingerkanalen. På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 120 som en støttelinie.

Opkøbd kandidat til de dårlige dage.

De tre indikationsmodeller er faldet tilbage, men er bremset op og er ved at etablere en bundformation. RSI har ramt niveauet 67 og MACD er fortsat over 0. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens. Tager aktien med på kandidatbænken.

Frankfurt DAX 30 nærmer sig støtteniveauet 11.300 og herefter i niveauet 10.800. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og signalmodellerne er alle i salg. De tre indikationsmodeller har alle en faldende tendens. RSI er i niveauet 32-33. MACD er under 0. Momentum er faldende på uge- og månedsbasis, men der er en begyndende bundformationstendens.

Strategi: Salg på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er G4S, H+H og Zealand Pharma.
G4S er brudt igennem støtteniveauet ved 14 og næste støtteniveau er ved 12,5, mens nærmeste modstandsniveau er ved 17 og herefter i niveauet 19.

Der er salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. RSI har ramt 18 og modellen er fortsat i en faldende tendens. MACD er under 1. Momentum er faldende på både uge- og månedsniveauet. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”.  Afventer udviklingen i aktien.

H+H er faldet tilbage i takt med markedet og kursen var kortvarigt under 120, men er siden handlet op i niveauet 125-130, men der er fortsat salgssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Kursen skal igennem niveauet 132, før der bliver etableret et købssignal på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD har toppet og er faldet tilbage på ugebasis, mens Momentum stiger og har etableret en bundformation. RSI bevæger sig vandret i niveauet 50.

Nærmeste støtteniveau er ved 120 og herefter i niveauet 110, mens nærmeste modstandsniveau er ved 150 og herefter i niveauet 175.
Momentum fortsætter den stigende tendens på månedsniveauet så aktie ser interessant ud. Derfor er den med på kandidatbænken. Omsætningen har været høje under faldet, hvilket indikerer, at der er investorer til de lavere priser i H+H.

Zealand Pharma holder fast i den stigende tendens. På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, og så blev der etableret et ”Death Cross”, men nu er kursen på vej op igen og er brudt igennem det korte glidende gennemsnit nedefra. På ugebasis er der fortsat køb i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Bollingerkanalen skal igennem 240, før modellen går i salg. Det lange glidende gennemsnit ligger som en trendlinie i niveauet 220.

Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet der er en stigende tendens i RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket giver et negativt signal. Nærmeste støtteniveau er ved 210 og herefter i niveauet 180, mens nærmeste modstandsniveau er ved 290 og herefter i niveauet 325. Aktien er med på kandidatbænken.

Guldet i rebound  
Guldet har taget en rebound på bare to dage og nu handles det igen i niveauet 1650. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg på dagsbasis, mens Bollingerkanalen er i salg på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1520 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er ved at etablere en topformation, mens der er en stigende tendens i Momentum. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1750. Der er støtte i niveauet 1560 og herefter i niveauet 1520.

SEK/DKK: bevæger sig vandret i niveauet omkring 70,5-71. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis. Bryder kursen igennem 71, så går modellen i køb på ugebasis. De tre indikationsmodeller falder på ugebasis, mens Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens.

EUR/USD: har ramt niveauet 1,125 og der er etableret købssignal på dags- og ugeniveauet. RSI har ramt 55. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.

Metalmarkedet: er fortsat i en faldende tendens og forventer, at det fortsætter den kommende måned.

Landbrugsmarkedet: Væksten er gået af flere landbrugsafgrøder og markedet ser presset ud. Sojabønner har en svagt stigende tendens, men er fortsat i salg.

Brent Spot holder fast i den faldende tendens siden midten af januar. Det glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross”  og støtteniveauet ved 50 dollar er brudt. Nærmeste støtteniveau er ved 45, mens nærmeste modstandsniveau er ved 54-55 og herefter i niveauet 57-58.

Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 15-17. Kina er langsomt på vej op i gear igjen, hvilket kan give en rebound i olieprisen i den kommende tid.