Store udsving i enkelte aktier

De danske selskaber er i gang med deres kvartalsregnskab for 2. kvartal og det har budt på store udsving. De kommende uger kommer der endnu flere regnskaber, hvilket vil sætte dagsordenen.

SAS kunne mandag fremvise flotte passagertal for juli måned, hvilket fik aktien til at stige med godt 5,5 pct. SAS har været i en faldende tendens siden januar, hvor aktien var oppe i 26 og nu handles aktien i 15 kr. Der er etableret en dobbelt bund i Momentum på ugebasis, hvilket betyder, at der er hastighed i den opadgående tendens i SAS-aktien. Nærmeste modstandsniveau er kurs 18.

Det giver en mulighed for den spekulative investor.

Pandora fremlagde tirsdag et regnskab, der viste vækst i både top og bund. Men markedsdeltagerne var ikke tilfredse og sendte aktien ned med over 4 pct. Aktien startede dagen med et fald på over 7 pct., så den rettede sig i løbet af dagen. Onsdag gik aktien i plus fra morgenstunden og er igen kommet over 850. Aktien bevæger sig vandret i niveauet 850. Der er divergens mellem Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Bryder kursen igennem 880, så bliver der etableret et købssignal på dagsniveauet.

TDC leverede et regnskab, hvor de mistede færre kunder end ventet, hvilket fik aktien til at stige med over 7 pct. TDC-aktien holder fast i den stigende tendens efter korrektionen i juni. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 33 som en støttelinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er fortsat ”gap” oppe i niveauet 39,40-40,41 og herefter i niveauet 47,8-48,04. Nærmeste modstandsniveau er ved 42.

G4S leverede et regnskab, der overtrumfede markedsdeltagernes forventninger, hvilket sendte aktien op med 12,65 pct. Stigningen betyder, at der på ugebasis er ændret signal i aktien, og der er nu køb i den på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. Nærmeste modstandsniveau er 20 og herefter i niveauet 22. Brug tilbagefald i aktien til at samle op.

Novozymes skuffede markedsdeltagerne, hvilket har sendt aktien ned med 13,2 pct. Med faldet er ”gappet” lukket fra februar i kursniveauet 277,60- 282,5. Nærmeste støtteniveau er ved 280 og herefter i niveauet 265 og 250. Forventer ikke aktien bliver interessant før medio 2017. Faldet har fået signalmodellerne til at skifte fra køb til salg. De glidende gennemsnit er blevet brudt af faldet på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.

GN Store Nord leverer et rigtigt godt resultat, hvilket løftede aktiekursen med 7,7 pct. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på ugebasis efter 8 uger i salg. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Den kommende uge byder på regnskab fra en række danske selskaber. Mandag er det Tivoli, som er aktuel med deres regnskab. Tirsdag er det ALK-Abelló, Coloplast, ISS, NNIT, Torm samt Topdanmark. Onsdag er det Bavarian Nordic, Carlsberg, D/S Norden, William Demant samt en par mindre banker. Torsdag er det Brdr. Hartmann, DFDS, H+H, Jyske Bank, NKT Holding, Santa Fe Group samt Vestas.

D/S Norden har etableret en dobbelt bund med en i februar og en i slutningen af juni. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på månedsniveauet, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis. Momentum fortsætter den stigende tendens på månedsniveauet.

C20 på ugebasis

C20 på ugebasis

C20-indekset er faldet tilbage grundet tilbagefaldet i Novo Nordisk sidste fredag og den fortsat negative udvikling som Novo Nordisk har været i i denne uge. Dermed er det danske indeks fortsat i salg i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side. Der er divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis, idet førstnævnte er stigende, mens sidstnævnte er faldende.

Kursen skal over 980, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Det er derfor vigtigt, at man er kritisk, når man investerer og udvælger sine aktier i øjeblikket.

 

DK portefølje
Hæver stop-loss og målkursen på en række aktier*. 

DKport

Nordisk portefølje
Tager Betsson med i porteføljen, se analyse. Hæver stop-loss og målkursen på en række aktier*.  

Nord

Fortsat vækst i USA

De amerikanske nøgletal viser, at der fortsat er vækst i USA og sidste fredags nøgletal viste en pæn fremgang i antallet af skabte arbejdspladser i USA. Torsdagens regnskaber viste en positiv udvikling i Alibaba. Den amerikanske detailkæde Macys overraskede ligeledes de amerikanske analytikere fredag med et godt resultat, hvilket fik aktien til at stige med XX pct.

I den kommende uge er det Wal-mart, Home Depot, Cisco, TJX samt Sysco for at nævne et par.

Dow Jones

Dow Jones

Dow Jones Industrial Average er brudt igennem modstandsniveauet 18.500 for første gang og dermed er indekset inde i en stigende trendkanal. Der er en positiv tendens for indikationsmodellerne på ugebasis. RSI er kommet oppe over 65 på ugebasis. Den seneste bund i Momentum ligger højere end den foregående, hvilket giver en positiv tendens i modellen. Den nærmeste modstandsniveau er ved 19.000, men nærmeste støtteniveau er ved 18.000 og herefter i niveauet 17.500.

S&P 500

S&P 500

S&P 500 fortsætter den stigende tendens og holder sig ind i den positive trendkanal. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 2090 og det korte glidende gennemsnit ligger ved niveauet 2150.  Der er en fortsat positiv tendens i de tre indikationsmodeller, hvilket bekræfter både styrken og hastigheden i indekset. Det nærmeste støtteniveau er ved 2100 og herefter i niveauet 2100.

Nasdaq

Nasdaq

Nasdaq Composite er brudt igennem modstandsniveauet 5200 og indekset har nu været i en stigende tendens i 6 uger. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 4900, og det korte glidende gennemsnit er i niveauet 5000. RSI er kommet over 70. Der er en fortsat positiv tendens i Momentum med stigende bund og top, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset.
Strategi: Køb amerikanske aktier.

 

Nikkei viser styrke
Det japanske indeks klarede testen af støtteniveauet 16.000 og indekset er igen begyndt at stige. Stigningen trækker op i Momentum og MACD på ugebasis. MACD er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. RSI er kommet op i 50. De glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt nedefra og der etableres snart et ”Golden Cross”. Momentum på månedsniveauet har etableret en stigende tendens, så man skal holde øje med de japanske aktier.

Nikkei

Nikkei

Nærmeste modstandsniveau er ved 17.500 og herefter i niveauet 18.000. Nærmeste støtteniveau er ved 16.000 og herefter i niveauet 15.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

S30

OMX S30 holder fast i den stigende tendens på ugebasis og sidste uges salgssignal på dagsniveauet er vekslet med et købssignal i Bollingerkanalen. På ugebasis er der ligeledes etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI-modellen kan vise stigende bund og top. Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er 1420 og herefter i niveauet 1470, mens nærmeste støtteniveau er ved 1320-1330.
Strategi: Fastholder køb.

Betsson

Betsson

Betsson er faldet tilbage med 44 pct. i år, men de seneste 6 uger har aktien etableret en bundformation. Den faldende tendens i aktien betyder, at der er flere ”gaps” i grafen på ugebasis og disse skal lukkes over tid. Der er et stort ”gap” i niveauet 80,95-93 fra juni og i 98,75-101. I april er der ”gap” i niveauet 118,71-122,94. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Golden Cross”. Indikationsmodellerne har etableret en bundformation på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har styrke og hastighed. Nærmeste modstandsniveau er ved 95. Anbefaler køb af aktien og tager aktien med i den nordiske portefølje.

DAX 30

DAX 30

Frankfurt, Dax 30 holder fast i den stigende tendens og er brudt igennem modstandsniveauet 10.400 for 4 dage siden og i dag handles indekset over 10.700. Stigningen har etableret et købssignal i Bollingerkanalen og i Parabolic-modellen på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 11.000 og herefter i niveauet 11.500, mens der er støtte i niveauet 9.800.

Strategi: Ændre til hold.

 

Holder væksten i NNIT?

NNIT arbejder på at blive uafhængig af Novo Nordisk og de sidste par måneder har de lukket en række kontrakter med flere store selskaber i forskellige brancher. I marts blev kontrakten med DBS forlænget med 2 år. I april meddelte selskabet, at man havde indgået en 5 års aftale med et firma indenfor Life Sciences-segmentet.

Derudover er der indgået kontrakt med Pandora, Widex og Danske Bank for at nævne et par stykker.

Fundamentalt landede selskabet et regnskab for 1. kvartal, som havde en omsætning på 663 mio. kr. mod forventede 615 mio. kr. Til gengæld faldt overskuddet med 7 mio. kr. fra 58 mio. kr. til 51 mio. kr. NNIT hævede forventningerne i kvartalsregnskabet og forventer nu en vækst i omsætningen på 5-8 pct. mod tidligere under 5 pct.

NNIT på ugebasis

NNIT på ugebasis

Teknisk har aktien været i en stigende de sidste 4 måneder og toppede i niveauet 280-290 og siden er aktien faldet tilbage til støtteniveauet 260. RSI toppede i juni og har været i faldende tendens siden, og nu er modellen ude af det oversolgte niveau og nede i 65. Faldet i aktien betyder, at Bollingerkanalen har etableret et signalskiftet fra køb til salg. Der er støtte i niveauet 240 og herefter i niveauet omkring 200. Der er et ”gap” i niveauet omkring 190. Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage. Afvent regnskabet.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

Teknisk kommentar til 3 aktier: Carlsberg, H+H, Topdanmark.

Carlsberg har testet niveauet 660, men er blevet afvist i niveauet og faldt tilbage til 654,50. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis. RSI er ligeledes i en stigende tendens og modellen har ramt niveauet 55. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis med Bollingerkanalen i salg og Parabolic er i køb. Der er støtte i niveauet 640 og herefter i niveauet 620.

Carlsberg på ugebasis

Carlsberg på ugebasis

Aktien holder sig inde i den stigende trendkanal på ugebasis, hvilket er positivt for aktien.  Anbefaler køb af aktien ved brud af niveauet 660.

H+H har etableret en bundformation i niveauet 64-66, men aktien har fortsat en faldende tendens på ugebasis og signalmodellerne er begge i salg på ugebasis. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic skal over kurs 75 på ugebasis, før der sker en signalændring i de to modeller.

H+H

H+H

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 73 som en modstandslinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum er stigende, mens RSI er i en faldende tendens og er under de 30 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, så aktien tages med på kandidatbænken.

Topdanmark har etableret en bundformation og på dagsniveauet har Bollingerkanalen været i køb siden juli. På ugebasis er Bollingerkanalen gået i køb, men Parabolic er fortsat er i salg og først ved brud af niveauet 175 bliver signalet ændret. Der er en positiv tendens i aktiekursen har trukket op i

Topdanmark

Topdanmark

Momentum, MACD og RSI op ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 185 og herefter i niveauet 190. Anbefaler køb på niveauet med målkurs 195.

Guldet finder støtte

Guldet holder fast i niveauet omkring 1320-1360. Den vandrette formation har fået Momentum og RSI til at falde tilbage på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1280 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 1400 og nærmeste støtteniveau er ved 1300.

EUR/USD holder sig i niveauet omkring 1,10-1,12. MACD har etableret en bundformation og stiger, hvilket indikerer, at modstandsniveauet 1,14 kan blive testet i løbet af kort tid.

NOK/DKK stiger grundet den positive tendens i olieprisen. Kronen er gået fra 79 kr. til 81 kr. Stigningen betyder, at de to signalmodeller Bollinger og Parabolic er gået i køb. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet.

SEK/DKK har oplevet samme stigning som den norske krone. Den svenske krone er gået fra 77,5 til 79 kr. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 79,5 som en modstandslinie.

Metalvaremarkedet viser generelt en positiv tendens, men kobber har det lidt svært og er faldet lidt tilbage de sidste 3 uger. Bly bevæger sig vandret i niveauet omkring 760-770. Nikkel, tin og zink fortsætter den stigende tendens og holder metalmarkedet oppe.

Landbrugsmarkedet er meget uensartet. Der er en faldende tendens i majs, sojamel og hvede, mens der fortsat er en stigende tendens i sukker og bomuld.

Brent Olie

Brent Olie

Brent Spot ser ud til at have etableret en bund i niveauet 43 og er steget op til niveauet 46 dollar på ugebasis, men der er fortsat salg i Bollingerkanalen. Der er ligeledes etableret en bund i både Momentum og RSI på ugebasis.

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , , ,

Kommentarer er lukket.