Pres på danske selskaber

De danske selskaber har ofte været foretrukket af udenlandske investor, da de har været indenfor brancher, som er mindre konjunkturfølsomme, men den seneste tids prispres på medicin og på vindmøller har presset det danske aktie-indeks.

SimCorp overraskede med et stærkt regnskab med fremgang i top- og bundlinie. Derudover forventer selskabet et tocifret vækst i 2018. Fjerde kvartal viste stor aktivitet indenfor området service. Omvendt kom der ikke så mange ordrer ind i 4. kvartal, som man tidligere har set.

Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden toppene i maj 2017, hvor kursen var oppe i 440 og i dag handles aktien i 390. I begyndelsen af januar og februar blev støtteniveauet omkring 350 testet og bestod prøven. Stigningen i kursen i denne uge betyder, at der er gået køb i flere signalmodeller og de glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” i løbet af 1-2 uger. Nærmeste modstandsniveau er ved 440 og herefter i niveauet 455. Aktien ser interessant ud.

Bang & Olufsen er kommet godt i gang i 2018 med en stigning på mere end 15 pct., og dermed holder aktien sig inde i den stigende trendkanal, som nu har været i gang siden august 2016. Dengang blev aktien handlet i 70-75 mod kursen på omkring 170 i dag. Markedsdeltagerne forventer, at de mål som B&O har sat op nok skal nås. Aktien har været oppe og teste modstandsniveauet 190, men blev afvist. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en positiv tendens. Aktien ser interessant ud på niveauet.

SAS ser ud til at have fundet støtte i niveauet 13,4-13,6 og handles nu i niveauet 14,9 og dermed er der et positivt Momentum i aktien. Det har fået Bollingerkanalen til at etablere et købsignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Nærmeste modstandsniveau er ved 16 og herefter i niveauet 17,8-18.

På ugebasis er der etableret en positiv tendens i de tre indikationsmodeller og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Momentum på månedsniveauet er fortsat faldende.

Kortsigtet ser aktien interessant ud, mens den langsigtede investor skal afvente brud af 16 (ejer selv aktier i selskaber).

Stærk torsdag for Genmab og William Demant. Genmab fremlagde regnskab onsdag aften, der ikke bød på det store, men det var forventningerne til 2018 og 2019, der fik aktien til at stige med 15 pct. Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller, men stigningen blev ikke stor nok til at etablere købssignal i Bollingerkanalen. Kursen skal over 1200, før der kommer nyt signal. Afvent udviklingen.

William Demant steg med 7,7 pct  og dermed holder aktien fast i købssignalet fra begyndelsen af oktober. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de 3 indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har potentiale til yderligere kursstigninger Næste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 230.

I den kommende uge er der regnskaber fra BankNordik, Jeudan, NKT, Sanistål om tirsdagen. Onsdag er det Alm. Brand, Brdr. Hartmann, Nilfisk, Per Aarsleff og TCM Group, Torsdag er det Københavns Lufthavne og Santa Fe Group og fredag slutter af med Migatronic og Lollands Bank.

NKT har tabt pusten den seneste måneds tid, hvilket har ændret signalet fra køb til salg på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt og de har etableret et ”Death Cross”. Den faldende tendens i kursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme faldende tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 235, mens nærmeste modstandsniveau er ved 270 og herefter 290.

Efter NKTs overtagelse ABBs aktiviteter i Karlskrona er idrætshallen også døbt om til NKT Arena. For det betaler man 1 mio. kr. om året til kommunen, og aftalen gælde frem til 2020. Hele donationen går til ungdomsidrætten i kommunen. Interessant at se om NKT følger den op i Danmark.

C25-indekset holder fast i støtteniveauet omkring 1140-1150. Kursen ligger side om side med de glidende gennemsnit på ugebasis. Der skal fart på udviklingen, så der kan etableres et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i Momentum både på uge- og månedsniveauet.

Afvent udviklingen i det danske marked.

 

DK Portefølje

DSV og Nilfisk er på salgslisten. 

Nordisk portefølje
Ericsson, KABE Husvagnar og Norwegien Air Shut. er på salglisten.

 

Positiv udvikling i USA

De amerikanske nøgletal viste torsdag en positiv udvikling. Der kom kun 222.000 nye ledige. De ledende indikatorer steg med 1 pct. mod forventede 0,7 pct.

Et par af de amerikanske regnskaber i den kommende uge er Berkshire Hathaway, Anheuser-Busch InBev, Salesforce.com, Lowe´s, VMware samt The TJX Companies.

Den 2-årige amerikanske rente fortsætter den stigende tendens og er nu oppe i niveauet 2,3, hvilket gør det svært for indekset at fortsætte den stigende tendens. Den 10-årige rente er steget med 20 pct. i år og handles nu i niveauet 2,9, mens den 30-årige rente er kommet op i niveauet 3,15.

Dow Jones Industriel Average konsoliderer sig i niveauet omkring 25.000. Der er fortsat købssignal i indekset på ugebasis. Men korrektionen sætter fortsat sit præg på udviklingen i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 26.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 24.000.

S&P 500 holder ligeledes fast i købssignalet fra november, som man ser det i Dow Jones. Nærmeste støtteniveau er ved 2550, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2850. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 2650. Korrektionen i markedet har etableret en faldende tendens. Kommer der ikke hastighed ind i markedet igen, så kan det være de første indikationer for en korrektion.

Nasdaq Composite har klaret sig bedre end de to ”gamle” indeks. Indekset har ramt niveauet over 7200. Den positive tendens i indekset kan dog ikke ses i Momentum eller MACD, der alle falder på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6900. Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie i niveauet 6800. Nærmeste modstandsniveau er ved 7500, som blev testet i slutningen af januar.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Det japanske marked har fundet støtte

Det japanske marked finder støtte i niveauet 21.500-22.000. På dagsniveauet  har stigende tendens fået Bollingerkanalen til at etablere et nyt købssignal, mens der på ugebasis fortsat er salgssignal i modellen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den faldende tendens, mens Momentum og RSI bevæger sig vandret. Nærmeste støtteniveau  er ved 21.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 24.000.

Strategi: Hold på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 fortsætter den svagt stigende tendens og er nu oppe og teste niveauet 1580. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den faldende tendens, mens RSI og Momentum stiger.

Signalmodellerne på ugebasis er i salg og det korte glidende gennemsnit er endnu ikke blevet brudt. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation,
Strategi: Hold på de svenske aktier.

Stabil og kedelige aktie er Scandi Standard. Den svenske kyllingeproducent fremlagde tirsdag et regnskab, der viste en positiv vækst i både top og bund samtidig med, at man hævede udbyttet.

Teknisk fandt aktien en bund i niveauet 52-53, som først blev testet i december og siden i foråret 2017. Aktien nærmer sig nu sit modstandsniveau ved 67-68, men er i første omgang blevet afvist og handles nu i niveauet 61-62.

Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger som en støttelinie i niveauet lige under 62. De tre indikationsmodeller har mistet pusten. Aktien tages med på kandidatbænken.

Frankfurt Dax 30 har stabiliseret sig i niveauet omkring 12.400. Stabilisering har givet et købsignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens der på ugebasis er salgssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder og RSI bevæger sig vandret, mens Momentum stiger. Momentum på månedsbasis falder ligeledes.

Nærmeste støtteniveau er 12.200 og herefter i niveauet 11.600, mens nærmeste modstandsniveau 13.400 også i niveauet 14.000.
Strategi: Afvent udviklingen.

Stærkt regnskab fra William Demant

Torsdagens regnskab fra William Demant viste en vækst i toplinien på 10 pct. fra 12,0 mia. kr. til 13,1 mia. kr. i 2017. Bundlinien gik fra 1,4 mia. kr. til 1,7 mia. kr.

William Demant kan deles op i tre forretningsenheder: Høreapparater, høreimplantater og diagnostiske instrumenter. Der var en organisk vækst i alle tre forretningsområder på henholdsvis 8 pct., 28 pct. og 11 pct. Der var en stærk vækst i engrosforretningen og det var en kombination af øget geografisk fordeling samt en forbedring af produktmixet, som trak i den rigtige retning, mens detailforretningen kun viste en mindre vækst.

William Demant forventer selv, at tendensen fortsætter ind i 2018. Der forventes et EBIT-resultat på mellem 2.550-2.850 mia. kr. mod et opnået resultat på 2,3 mia. kr. i år.

Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden slutningen af vinter 2017. Dengang blev aktien handlet i 130-135 mod dagens kurs på 210-216. I september og december konsoliderer aktien sig, og man brød ikke for alvor igennem det lange 24 ugers glidende gennemsnit.

Stigningen har trukket alvorligt op i RSI, Momentum og MACD på ugebasis. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 235, mens nærmeste støtteniveau er ved 195. Afvent køb.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Alm. Brand, Per Aarsleff og Sanistål.

Alm. Brand har etableret et nyt salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis efter 15 måneder i køb. Aktien toppede ved årsskiftet og har siden været i en faldende tendens. Aktiekursen var en tur under kurs 70, men nu er aktien handlet op over 70, men den positive tendens i aktiekursen kan ikke ses i hverken MACD eller Momentum.

Bryder kursen igennem 72, ser aktien interessant ud. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 70. Anbefaler at man tager aktien med på kandidatbænken.

Per Aarsleff har etableret en positiv trendkanal efter stigningen i august. På dagsniveauet er der igen etableret købssignal i både kursgrafen og Bollingerkanalen.

På ugebasis er der en positiv tendens i flere indikationsmodeller og RSI har ramt niveauet omkring 77. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 190 som en støttelinie.

Nærmeste modstandsniveau 230 var et støtteniveau i forbindelse med topformationen i 2015 og herefter er der topformations niveauet ved 250-255. Nærmeste støtteniveau er ved 190 og herefter i niveauet 175. Anbefaler køb på niveauet.  

Sanistål har fundet en bund i niveauet 67-68 tilbage i november/december og aktien handles nu i niveauet 73-75. Den positive tendens betyder, at det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det lange glidende gennemsnit test i øjeblikket på ugebasis og er tæt på et ”Golden Cross”. Den positive tendens i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet omkring 60 og MACD har passeret 0. Der er divergens mellem købssignalerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg på ugebasis, mens Parabolic er i køb og har været det i en uge.

Momentum på månedsniveauet har etableret en positiv tendens, men mangler lidt mere hastighed for at være overbevisende. Den spekulative investor samler op nu, mens den langsigtede investor først samler op ved brud af niveauet 77. Aktien tages med på kandidatbænken.

 

Der er sving i guldet

Guldet blev igen afvist i niveauet 1360 og handles nu i niveauet 1320. Der er fortsat køb på guldet på ugebasis, men indikationsmodellerne peger nedaf. Indikationsmodellerne er faldende på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, så den overordnede trend ser positiv ud.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet 1,23-1,25. De tre indikationsmodeller har etableret topformation på ugebasis, hvilket bekræfter, at der er en negativ trend i krydset. Momentum på månedsniveauet bekræfter den faldende tendens, idet modellen toppede i begyndelsen af september. Modellen har nu været faldende i 6 måneder og vi forventer derfor en fortsat faldende tendens i krydset.

SEK/DKK: er faldet tilbage og nu handles i niveauet 74,5 og er dermed tæt på bunden fra december. Momentum på månedsniveauet er fortsat faldende. Den svenske Riksbank skal snart hæve renten.

Metalvaremarkedet bevæger sig overordnet vandret og det er kun nikkel, som er i optrend.

Landbrugsmarkedet er fortsat uensartet, dog med flere råvarer, der har en positiv tendens. Kaffe og kakao ser fortsat stærkt ud, mens sukker er i en konsoliderings fase. Havre bevæger sig vandret og det samme ser i mælk.

Brent Spot tog et dyk til niveauet 63, men har taget et mindre hop op til niveauet 65. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 63 som en støttelinie. Der er lagt op til en konsolidering i olien i den kommende tid.