Positiv Undertone

BØRSUDSIGTEN: Taber S&P500 Momentum? Genopblussen af den Europæiske Gældskrise? Så brød USD 6 DKK!!

 

C20 indekset lukkede torsdag, med en stigning på 0,1 pct. (0,73 point) i indeks 742,38.

De europæiske aktiemarkeder lukkede i går, torsdag, med stigninger på mellem 0,2 pct. og 0,7 pct. for de 3 toneangivne indeks, BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede med stigninger på 0,4 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske aktiemarkeder noteres overvejende højere til morgen, fredag.

De toneangivne europæiske aktieindeks ses åbne med stigninger på mellem 0,1 pct. og 0,4 pct. til morgen, når vi lægger handelen med indeksfutures til grund.

Wall Street ser ud til at åbne med stigninger på mellem 0,2 pct. og 0,3 pct., når man lægger nattens og morgenens handler med indeksfutures til grund.

 

Velkommen

Velkommen til Beta–udgaven af BørsUdsigten’s nye hjemmeside.

Jeg håber læserne vil tage god imod den.

Hjemmesiden er fortsat under udvikling – og jeg hører gerne læsernes ideer og kommentarer.

Med venlig hilsen

Allan Thestrup

Tlf.: 2258 0126 mellem 10:00 og 11:00

 

Strategi C20

BørsUdsigten’s (sekundære/mellemlange sigt) strategi for C20 er afvent signal.

BørsUdsigten afventer en konsolidering at handle på – eller et brud af 775 niveauet (køb).

Timing af køb/salg på dagsniveauet, sker på baggrund af BørsUdsigten’s spekulative vurdering.

BørsUdsigten’s spekulative (tertiære) strategi er sælg.

BørsUdsigten åbnede en shortposition ved brud af 748 niveauet, der hjemtages gevinst ved brud af 742 niveauet, og der købes en lang position (reverse).

BørsUdsigten’s langsigtede strategi (primær) er køb for C20. Der hjemtages gevinst ved brud af 716 niveauet (ovenfra).

Ovennævnte strateginiveauer benyttes til vægtning af hvor stor en eksponering man skal have til danske aktier, og som risikostyringsværkstøj.

Endvidere benyttes strategierne til timing af køb / salg af enkeltaktier, der først købes når aktiemarkedet er ”med” (rygvind på cykelstien), og sælges når der er modvind (op af bakke)!

Niveau for indeksvurdering: 742.

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset vil åbne højere til morgen, fredag.

Til morgen offentliggøres kvartalsregnskab regnskab for Vestas. På et eller andet tidspunkt vil Vestas kunne mærke den faldende oliepris på deres ordreindtag; men i år går det fortsat rigtig godt.

Ellers er der regnskaber fra FL Smidth, og Zealand Pharma. Bilforhandleren Andersen og Martini må kunne mærke bedringen i bilsalget i Danmark.

Wall Street

Wall Street lukkede højere i går, torsdag.

Et andet tal, der tager temperaturen på økonomien er tallet for førstegangsansøgninger til arbejdsløshedsunderstøttelse. Tallet blev opgjort til 278K. BørsUdsigten noterer, at tallet ligger midt i vores strukturelle arbejdsløshedsestimat på 275-80K.

Antallet af førstegangssøgende indikerer tallet, at opsvinget er ved at blive selvbærende. Jobskabelsen er ligger i den rigtig høje ende, og BørsUdsigten ser med den nuværende udvikling fortsat tegn på rigtig flotte beskæftigelsestal i dag, fredag.

BørsUdsigten forventer at jobskabelsen er oppe i nærheden af 250K og at vi godt kan se en svag forbedring i arbejdsløshedsprocenten, der endte i 5,9 pct. i oktober. Der ses fortsat ikke det store lønpres, som man normalt ser når arbejdsløsheden falder.

Dow Jones lukkede torsdag med en stigning på 0,4 pct. (69,94 point) i indeks 17.554,47.

S&P500 lukkede med en stigning på 0,4 pct. (7,64 point) i 2.031,21.

Nasdaq Composite lukkede med en stigning på 0,4 pct. (17,75 point) i 4.638,47.

 

S&P500 Teknisk Vurdering

Ser vi på dagschartet for S&P500 (2.031), fortsætter stigningerne, og vi ligger i ny ATH (All Time High). Der er fortsat ”kaos” på det sekundære niveau (højere toppe – lavere bunde)

Tertiært / spekulativt åbner BørsUdsigten en shortposition ved bruddet af den stigende trendlinie nu i 2.025 niveauet. BørsUdsigten ligger forkert tertiært. Vi ramte bunden; men købte ikke på bruddet. Afventer derfor handelssignal. Læren: Handel på alle signaler.

Sekundært har BørsUdsigten købt en position ved bruddet af 1.970 niveauet. På grund af den overkøbte situation tages gevinst ved brud af den stigende trendlinie i 2.025 niveauet.

Primært har BørsUdsigten en købsstrategi. Take profit lægges ved brud af 1.917 niveauet.

De korte indikatorer er vendt i overkøbte vendeniveauer, hvilket indikerer en opbremsning i kursudviklingen.

Signalmodellerne ligger i køb hele vejen rundt; men MacD lægger an til et salgssignal.

07SPCH
S&P500: Dagschart

Renten

Renten på den amerikanske 10 årige statsobligation steg med 0,05 pct. til 2,39 pct. Den toårige rente faldt med 0,03 pct. i 0,55 pct., og den 30 årige rente steg med 0,05 pct. til 3,10 pct. Den 10 årige tyske Bund ligger i 0,83 pct. en stigning på 0,01 pct.

Valuta

USD noteres kl. 06:54 i 6,01 (5,941) for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,238 (1,260) for 1 USD. USD/JPY noteres i 115,4 (109,1). EUR/JPY noteres i 142,8 (137,5).

BørsUdsigten håber, at man har fået åbnet nogle shortpositioner i JPY – og hedget evt. japanske aktieinvesteringer.

Centralbankchefen Mario Draghi, fik devalueret Euroen ved sine udmeldinger omkring evt. yderligere opkøb af statsobligationer. Det bekommer de sydeuropæiske lande vel – men også Tyskland vil får konkurrencefordel.

ECB er med 5 års forsinkelse ved at kopiere den amerikanske vækstmodel. BørsUdsigten er ikke så positiv, som markedet, og er særdeles skeptisk overfor euroeksperimentet.

Før der er fælles lovgrundlag og finanspolitik – før kommer euroen ikke til at virke.

BørsUdsigten ser en genopblussen af gældsproblematikken på grund af utilstrækkelige reformer (besparelser) inden for de næste 6 måneder – og så vil vi begynde at se en ny gældskrise såfremt frau Merkel ikke blot betaler ved kasse 1.

USD/DKK

Ser vi på dagschartet for USD/DKK (6,01), fortsætter stigningerne efter en kort puster.

Tertiært / spekulativt genkøbte BørsUdsigten en position i 5,85 niveauet, og tog gevinst hjem trendfølgende i 5,96 niveauet. Der genkøbes en ny position (reverse) i 6,00 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten taget gevinst hjem i 5,85 niveauet (købt i 5,51). Børsudsigten har genkøbt ved bruddet af 5,90 niveauet. Stop loss lægges ved brud af 5,87 niveauet.

De korte indikatorer er nået overkøbte niveauer; men der er fortsat plads til begejstring.

Signalmodellerne ligger i rent køb.

07USDDKK

USD/DKK: Dagschart

Guld

Guldprisen noteres fredag lavere i 1.134 (1.145) USD pr troy ounce (31.1035 g).

På timechartet BørsUdsigten’s taget gevinst hjem ved bruddet af 1.245 niveauet. Der er åbnet en shortposition ved bruddet af 1.225 niveauet. Positionen lukkes (tages gevinst) ved brud af 1.140 niveauet nedefra.

Tertiært / spekulativt, har BørsUdsigten købt en position 1.212 niveauet, og der er taget gevinst ved brud af den tertiære trendlinie i 1.242 niveauet. Samtidig er der åbnet en reverse (shortposition). Der er fortsat tale om en negativ fortsættelsesformation. Positionen lukkes ved brud af 1.205 (nedefra).

Sekundært har BørsUdsigten taget gevinst hjem i 1.240 niveauet, åbnet en shortposition i 1.200 niveauet, og der hjemtages gevinst ved brud af 1.180 niveauet.

 

Olie

Olieprisen noteres lavere til morgen, fredag.

Nymex Crude, er senest noteret i 77,62 (78,79) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 82,35 (83,01) USD pr. tønde.

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres overvejende højere til morgen, fredag.

Det er ikke mindst den meget stærke USD, der stimulerer aktiemarkederne.

Nikkei225 stiger med 0,5 pct. (88 point) i indeks 16.880. Hang Seng falder med 0,2 pct. (54 point) i indeks 23.595. Kina’s CSI300 stiger med 0,0 pct. (0,4 point) i indeks 2.506. Sydkoreas Kospi stiger med 0,2 pct. (3 point) i indeks 1.940. Australien ASX200 op med 0,8 pct. (43 point) i 5.549.

Alle noteringer en god times tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer.

 

Teknisk Vurdering OMXC20

Ser vi på dagschartet for C20 (742), fik vi et tertiært købesignal ved bruddet af den faldende trendlinie i 742. Der er fortsat ”kaos” på det sekundære plan.

Tertiært / spekulativt, har BørsUdsigten åbnet en shortposition i 748 niveauet, og der hjemtages gevinst (lukkes) ved brud af 742 niveauet – og det testes nu – og der åbnes en reverse (lang position). Ved brud af dette niveau etableres en ny tertiær bund.

Sekundært har BørsUdsigten en sælg og afvent strategi. På grund af den stærke acceleration i faldet, åbnede vi ikke en lang position, og ligger p.t. forkert i markedet. Vi fangede toppen, vi fangede bunden; men vurderede at faldet havde været for kraftigt for hurtigt. Lære: Handel på alle signaler, også de usandsynlige (når det usandsynlige bliver virkelighed – bliver bevægelserne størst) – hellere en gang for meget end en gang for lidt.

BørsUdsigten har en primært en købsstrategi i C20. Der hjemtages gevinst ved brud af 716 niveauet ovenfra.

07c20ch.bmp
C20: Dagschart

De korte indikatorer er nået neutrale niveauer, og der er igen plads til lidt sjov.

Signalmodellerne ligger i rent køb; men MacD har lagt an til et ”farveskifte” (salgssignal).

Analyse & Graf: Vikingen 

Allan Thestrup – BørsUdsigten
BørsUdsigten er et risikostyringsværktøj

BørsUdsigten’s opgave er at vurdere, og beskrive de markedsmæssige risici. Den selskabsspecifikke risiko lader vi andre om.

Pas på det overordnede aktiemarked ingen aktie er uberørt af den overordnede udvikling – heller ikke kvalitetsaktier, som A.P. Møller Mærsk, Coloplast, og Novo Nordisk.

Om valg af indeks!

Der skal retvisende og ikke manipulerede input (C20 cap) til, for at give retvisende signaler!

Desværre kan du ikke som teknisk analytiker bruge det nye C20 Cap til noget som helst, da der er tale om et manipuleret indeks, der ikke siger noget som helst om likviditeten i markedet.

Det betyder samtidig, at man ikke kan se styrken i en trend, da man heller ikke opgør omsætningen.

Omsætningen er en væsentlig faktor, når man skal se på udviklingen, og tolkningen af aktiebevægelser, herunder identifikation af vendesignaler (toppe og bunde), samt konsolideringer / udbrud fra disse.

Endvidere opstår der lidt umotiverede ”gaps” der ikke lukkes normalt.

Man SKAL kunne se hvor mange penge der er i markedet – ikke et skønhedsbillede af en indeksvurdering.

Derfor dækker BørsUdsigten ikke dette indeks – da det er ubrugeligt/misvisende i teknisk sammenhæng!