- AktieRådet - https://aktieraadet.dk -

På jagt efter den perfekte dobbeltbund

Alle kan huske den perfekte dobbeltbund i Vestas i 2012, hvor aktien testede støtteniveauet 25 i juli og i november og aktien toppede første gang 14 måneder senere i 300.

Vestas på ugebasis.

Der var ligeledes en dobbelt bund i Zealand Pharma 2014, hvor aktien testede niveauet 60-65 i maj og oktober og stoppede i begyndelsen af november 2015 i niveauet 170.

Ser man igennem det danske marked, er der flere dobbeltformationer end sidst. Der kan nævnes Ørstad med en dobbelt bund i 2016, hvor niveauet 230-240 blev testet 2 gange.

Ørsted med sin dobbelt bund.

På det danske marked er der ikke mange formationer, der ser ud til at kunne ende ud i en dobbelt bund i øjeblikket. De dobbelte bunde vi ser efter er dem, som bliver etableret i ugegrafen og der er ikke mange i det danske marked.

IC Group har etableret en bund i niveauet 135-140 i september/oktober og igen i marts/arpil. Aktien er blevet handlet op i niveauet 160 på frasalget af Peak Performance. Hastigheden er aftaget og det bliver interessant at se, om der er Momentum til at bryde igennem modstandsniveauet 165. Indtil da er aktien på kandidatbænken.

Zealand Pharma har etableret en dobbelt bundformation, idet niveauet 80-85 er blevet testet i december og juli. Nærmeste modstandsniveau er ved 100-105 og et brud heraf kan sende aktien op i niveauet 120-125. Aktien er med på kandidatbænken

Ser man til Sverige, er der begyndende dobbeltbundformation i Holmen og Oriflame og blandt de store selskaber i Midcap-segmentet ser følgende selskaber interessante ud: Africa Oil, Byggmax Group, Catena Media, Cloetta, Hexatronic Group, Invisio Com., Lindab, Mycronic samt Scandic Hotels Group.

Bliver det til en dobbelt bund?

Africa Oil har længe været i en faldende tendens og er slet ikke fulgt med olieprisen. Men i den seneste tid har aktien stabiliseret sig i niveauet omkring 8 kr. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og Momentum på månedsniveauet stiger. Den spekulative investor bør samle op i det nuværende niveau.

Er slik en god forretning? Regnskab de 13/7.

Cloetta tester niveauet støtteniveauet 27-28, som også blev testet i efteråret og holder niveauet, er der blevet etableret en dobbelt bund. Der er ikke noget købssignal på dags- eller ugeniveauet endnu. Men der er bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens der er en stigende tendens i Momentum på månedsniveauet. Anbefaler køb ved brud af niveauet 28,5.

 

Ser man til de udenlandske markeder, kan man se antydningen af en dobbelt bund i bl.a. General Electric. Der er ikke nogen købssignaler i hverken Bollingerkanalen eller i de glidende gennemsnit på ugebasis. Men der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI [1] er ved 50 og MACD [2] er under 0 og bevæger sig vandret. Der skal lidt mere fart i aktiekursen for at løfte MACD [2].

En fra USA.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter, at aktien ser interessant ud på niveauet.

”Gappet” i niveauet 13-13,5 er blevet lukket og et brud af niveauet 14,5 vil bekræfte den positive tendens. Aktien tages med på kandidatbænken.