Er det ovre nu?

Dax er tæt på at etablere en skulder-hoved-skulder-formation, hvilket indikerer, at markedet skal yderligere ned i den kommende tid. Er de gode tider dermed ovre og skal vi gøre os klar til en større korrektion? Uroen gør, at vi skal holde ekstra øje med stop-loss.

Danske Bank er igen kommet i søgelyset i forbindelse med hvidvaskning i Estland og det fik aktien til at falde med godt 8 pct. Aktien har været i en faldende tendens siden slutningen af marts og dengang lå aktien i niveauet 250 og nu handles aktien i niveauet 184,5. Der har været salgssignal i aktien siden marts og de glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i slutningen af marts.

DSV meddelte tirsdag, at man har købt det hollandske selskab S&H, som skal styrke selskabets kompetencer inden for blandt andet e-handel og distribution. DSV har etableret et break away  ”gap” i niveauet 535,6-556,4 og dermed er aktien tilbage i den stigende trendkanal. Stigningen har trukket op i RSI [1], Momentum og MACD [2] på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 675 og der er støtte i niveauet 580. Aktien ser interessant ud på nuværende niveau.

Nilfisk meddelte onsdag, at man giver en strategisk gennemgang af forretningen for forbrugerprodukter. Teknisk har aktien etableret en bundformation i niveauet 285-290 og siden er aktien handlet op i niveauet 310-315. Bollingerkanalen på ugebasis er fortsat i salg, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og har etableret et ”Golden Cross” for 7 uger siden. Der er positiv tendens i Momentum og RSI [1] på ugebasis, men overordnet bevæger aktien sig vandret, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. A.P. Møller-Mærsk tester støtteniveauet 9.200 og overordnet holder aktien fast i den stigende tendens og købssignalet, som blev etableret for 2 uger siden er stadig intakt. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og det er tæt på, at der etableres et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI [1]har ramt 65 og MACD [2] er over 0. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Per Aarleff-aktien holder fast i den stigende tendens trods en mindre korrektion i sommeren, hvor kursen faldt tilbage til niveauet 220, efter aktien havde været oppe i 249 i maj. Nu handles aktien i niveauet 250-260. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 295.

Ambu-aktien tabte over 10 pct. onsdag formiddag, da en af hovedaktionærerne Chr. Augustinus Fabrikker vælger at sælge 13,5 mio. aktier til kurs 220 mod en lukningskurs på 245 tirsdag eftermiddag. Samtidig meddelte selskabets største konkurrent japanske Olympus, at man vil opruste indenfor engangsendoskoper. Korrektion i aktien betyder, at købssignalet er ved at skifte til salg. Afvent udviklingen.

Blandt small- cap aktierne med mest fart på er H+H. Aktien har nu rettet sig i forhold til den faldende tendens aktien var i hen over sommeren og modstandsniveauet 135 kan blive testet, hvis aktien kan holde Momentum. Bryder kursen igennem 135, er næste modstandsniveau ved 150.

Der er regnskab fra Roblon og Rovsing i næste uge. Der kommer ikke nogen interessante regnskaber fra Sverige, Norge eller Finland.

Der er press på C25.

C25-indekset har tabt pusten i ugen der er gået og handles nu i niveauet 1140 og dermed har indekset givet et negativt afkast. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens der på ugebasis fortsat er køb. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1130 som en støttelinie. Momentum og RSI [1] er begge faldet tilbage, men ligger over den foregående bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 1130, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200.