- AktieRådet - https://aktieraadet.dk -

DFDS for den risikovillige

DFDS har været under pres det sidste år. Først var det Brexit, som drillede og ikke er kommet på plads og derudover har købet af det tyrkiske rederi været med til at presse indtjening og den tyrkiske lire har haft det svært.

Teknisk fandt aktien en bund i august i kursniveauet 215 og nu handles aktien i niveauet 285-295. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret købssignaler af to gange i begyndelsen af september, hvorefter aktien faldt tilbage, men kom tilbage i oktober og har holdt fast i den positive tendens. På dagsniveauet har Bollingerkanalen netop ændret signal fra køb til salg.

Bollingerkanalen på ugebasis.

På ugebasis har aktien været i køb siden september i Bollingerkanalen, hvor den nedre støttelinie ligger i niveauet 260. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” ved månedsskiftet oktober/november. Den positive tendens i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI [1] har ramt 80 på ugebasis, hvilket giver et positivt billede af situationen i aktien.

Grafen på ugebasis med glidende gennemsnit.

Nærmeste modstandsniveau er ved 300 og herefter i niveauet 330, mens nærmeste støtteniveau er ved 270 og herefter i niveauet 250. Anbefaler at spekulativt køb, mens den forsigtige investor afventer det britiske valg i denne måned.

Momentum grafen på månedsasis.

DFDS har optimeret driften blandt andet ved at indgå charter-aftale på Gøteborg-Zeebrugge med det belgiske selskab CldN, som også driver fragtfærgerute mellem Gøteborg og Zeebrugge.

Fundamentalt indikerer vores model en fair pris på mellem 330 og 350 kr. pr aktie mod dagens kurs på 310,2 kr.