Dansk regnskabssæson

Den danske regnskabssæson er for alvor skudt i gang og de fleste regnskaber i denne uge har skuffet investorerne.

Sommeren har været varm, hvilket har været godt for læskeproducenterne og det kan allerede ses i kursen på Royal Unibrew, som er fortsat den stigende tendens. Endvidere har selskabet været på opkøbsjagt og købt den franske producent Etablissement Geyer Fréres.

Teknisk fortsætter Royal Unibrew i den stigende tendens, som ”bare” er accelereret og har givet et afkast på over 49 pct. i år. RSI [1] ramte 99 for 3 uger siden og er fortsat oppe i niveauet omkring 90.

Nærmeste støtteniveau er ved 505-510, mens næste modstandsniveau er ved 620. Royal Unibrew kommer med regnskab den 28/8.

Pandora nedjusterede forventningerne og forventer nu en mindre omsætning og et lavere EBITDA-marginen. Det fik markedsdeltagerne til at reagere med det samme og sendte aktien yderligere ned. Aktien har i år tabt 48 pct. Der er lidt støtte omkring 300 og herefter i niveauet 250. Aktien ser kedelig ud. Afvent en eventuel oprydning.

Onsdagens regnskaber fra Lundbeck, Novo Nordisk samt FLSmidth fik alle en lidt lunken modtagelse, da markedsdeltagerne fandt små skønhedsfejl i alle regnskaberne. Det største fald var i Lundbeck, der var nede med over 10 pct., mens Novo Nordisk faldt med godt 5 pct. og FLSmidth faldt med mere end 3 pct.

Ørsted leverer et godt halvårsregnskab, hvilket fik aktien til at stige med over 5 pct. Teknisk har aktien stået stille siden marts, idet aktien har bevæget sig vandret i niveauet 380-420. Det betyder, at der er divergens mellem Momentum og RSI [1] på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 395. Nærmeste modstandsniveau er ved 430 og herefter i niveauet 450, mens nærmeste støtteniveau er ved 370. Aktien ser stærk ud.

Bavarian Nordic modtog positiv fase II-data på RS-virus, og det har fået aktien til at stige efter aktien har været nede og teste 180. Nærmeste modstandsniveau er ved 195-200. Bollingerkanalen er fortsat i salg, og der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Teknisk indikerer det, at man skal afvente udviklingen.

Stigende råvarepriser, men mange solskinstimer. Carlsberg er regnskabsaktuel i næste uge. Teknisk har aktien testet niveauet 790, men er faldet tilbage de sidste par dage og handles nu i niveauet 770-780. Momentum har tabt en smule og RSI [1] er faldet tilbage til niveauet under 75. Nærmeste støtteniveau er ved 750, mens nærmeste modstandsniveau er ved 825. Anbefaler at man afventer regnskabet.

De danske regnskaber i den kommende uge er mandag: Veloxis Pharma. Tirsdag er det Nilfisk Holding. Onsdag er det ALK-Abello, D/S Norden, NKT, TCM Group, Tivoli, Vestas og William Demant. Torsdag er det Bavarian Nordic, Carlsberg, DFDS, H+H, Højgaard, ISS, Monberg & Thorsen, North Media, Skjern Bank, Spar Nord Bank, Torm samt Zealand Pharma. Fredag slutter ugen af med NNIT samt Schouw.

Det danske indeks på ugebasis.

C25-indekset testede 1170, men indekset har mistet Momentum, da en række regnskaber ikke har levet op til markedsforventningerne. Indekset handles nu i niveauet 1130-1140 og faldet har trukket ned i RSI [1] og Momentum på ugebasis, mens MACD [2] fortsat er i en stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1130 som en støttelinie. Signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic er begge i køb på ugebasis med en støttelinie i niveauet 1100.

Momentum på månedsniveauet holder den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1170 og herefter i niveauet 1200, mens nærmeste støtteniveau er ved 1110-1120.