Bliver sommermarkedet hot?

Hvad skal ødelægge den gode stemning? I øjeblikket ser det hele roligt ud, men der er valg i England og Frankrig i den kommende tid, men et par grumsede parlamenter eller et mystisk tweet fra Donald Trump kan ryste markederne.

De seneste kvartalsregnskaber fra forsikringsselskaberne viser, at det er gået godt i årets start og der har været få skader, hvilket har sendt indtjeningen i top. Forsikringsbranchen er ligeledes en branche, der både i opgang og nedgang tjener penge. Alle de danske forsikringsselskaber ser interessant ud teknisk. Tryg er måske den mest interessante ud fra et udbyttemæssigt perspektiv.

Midcap-selskabet Onxeo tog mandag fokus på børsen, da aktien steg med over 38 pct. Det betyder, at aktien er steget med over 80 pct. i år. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af marts, mens signalmodellerne allerede i begyndelsen af året etablerede et købssignal. Der er modstand i niveauet 40-41, som var en bund i slutningen af 2014 og omkring april/maj 2015. Den store stigning har givet et ”gap”, som formentlig skal reduceres i den kommende tid. Anbefaler, at man afventer udviklingen.

Matas leverede en mindre fremgang i det sidste kvartal og det fik en positiv effekt på årsregnskabet. Det lidt bedre regnskab tirsdag fik aktien til at stige med XX pct. Teknisk blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i midten af februar. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af april. Momentum er begyndt at stige på månedsbasis, hvilket er med til at bekræfte den positive tendens i aktien.

Pandora fortsætter den faldende tendens, og det har nu stået på siden februar, hvor aktien blev handlet i niveauet 900 og i øjeblikket handles aktien i niveauet 600. Nærmeste støtteniveau er ved 540-550, som var en topformation tilbage i november/december 2014. MACD-modellen er fortsat i en faldende tendens, og det samme er Momentum på månedsniveauet. Afvent udviklingen i aktien.

Telesektoren fortsætter op, og investorerne tager lidt defensive aktier på bogen op til sommerferien. Danske TDC er også med i sektorstigningen i aktien, og der er etableret købssignal i aktien. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 40 og herefter i niveauet omkring 42,5-43. Jeg ejer selv aktier i TDC.

En af de gamle elefanter i børs-cirkusset er steget lige så stille og roligt uden de store kommentarer. Carlsberg har nået en ny all time high og handles nu over 720. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 750 og herefter i niveauet 775. Nærmeste støtteniveau er ved 700 og herefter i niveauet 680-685. Bollingerkanalen og Kurskanalen har været i køb siden midten af januar, og det har givet et afkast på 18,2 pct. siden årsskiftet.

Denne uge byder ikke på nogle danske regnskaber, men et par enkelte fra Sverige som Clas Ohlson, Systemair, MedCap og Svolder.

C20 fortsætter den stigende tendens.

 

C20-indekset stiger igen og indekset har ramt 1000 for første gang siden august sidste år. Bollingerkanalen har nu været i køb siden årsskiftet, hvor indekset stod i 880. Det lange glidende gennemsnit ligge i niveauet 930, mens det korte glidende gennemsnit har støtte i niveauet 970. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket bekræfter den positive tendens i markedet. Næste modstandsniveau er ved 1030, mens nærmeste støtteniveau er ved 970 og herefter i niveauet 940-950.

 

DK Portefølje
Afvent udviklingen i de danske aktier. 

 

Nordisk portefølje
Tager Betsson med i porteføljen.

 

Renteforhøjelse i næste uge

Dagens amerikanske nøgletal viste en generel positiv udvikling. Den private job-rapport viste en positiv udvikling med en tilgang på arbejdsmarkedet på 253.000 er mod forventede  180.000. ISM indekset ende på 54,9 mod 54,7. Der er derfor lagt op til en renteforhøjelse i den kommende tid.

Den kommende uge byder på regnskab fra Brown-Forman, Dell Technologies, Vali Resorts, Thor Industries, National  Beverage og Dave & Buster´s Entertainment.

Dow Jones test modstandsniveauet 21.000

Dow Jones Industrial Averages tester modstandsniveauet 21.000 for anden gang på 4 måneder. Bollingerkanalen er gået i køb for 4 uger siden. Bryder kursen igennem 21.000, så er næste modstandsniveau ved 22.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 20.500 og herefter i niveauet 20.000. Den positive tendens i indekset trækker op i Momentum på ugebasis, mens RSI fortsat er faldende og nu er under 60.

Rebound i MACD på ugebasis.

S&P 500 har ramt niveauet 2400 for første gang og Bollingerkanalen holder fast i købssignalet, som er blevet etableret for 5 uger siden. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 2350, mens det korte glidende gennemsnit er ved 2375. RSI er i en faldende tendens og det har nu stået på siden midten af februar. Der er en positiv tendens i Momentum, så der er divergens mellem de to indikationsmodeller på ugebasis. Den næste modstandsniveau er ved 2450 og herefter i niveauet 2500. Nærmeste støtteniveau er ved 2325 og der et mindre ”gap” i niveauet 2319,23-2321,42.

Nasdaq holder fast i den stigende tendens.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende trendkanal. Den stigende tendens har efterladt et ”gap” nede i niveauet 5926,33-5970,25. Bollingerkanalen har været i køb siden november. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 72, hvilket indikerer, at indekset er i stærk fase. Næste modstandsniveau er ved 6300 og der er støtte i niveauet 6000.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Stærk udvikling i Japan

Det japanske indek viser igen styrke og momentum efter en negativ udvikling i april måned. Indekset er brudt over 20.000 og Bollingerkanalen er gået i køb på ugebasis efter 9 uger i salg. Parabolic har været i køb siden begyndelsen af maj. Der er en positiv tendens i indekset, som trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt nivauet 63-64. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”.

Japan over de 20.000.

Momentum på månedsniveauet er i en positiv tendens med stigende bund og top, hvilket giver en positiv indikation for den langsigtede tendens i det japanske marked.

Strategi: Køb på det japanske marked via investeringsforeninger.

 

Sverige holder fast i den stigende trend.

OMX Stockholm 30 fortsætter den stigende tendens, som har været i gang siden juni/juli sidste år. Den stigende tendens i indekset trækker op i de tre indikartionsmodeller Momentum, MACD og RSI. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 1580 og det korte glidende gennemsnit har støtte i niveauet 1620. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700, som er den gamle top fra 2015.
Strategi: Hold på svenske aktier.

Nyt køb signal.

Interessant udvikling i de svenske ejendomsaktier med nye købssignaler. Der er blandt andet etableret købssignal i følgende selskaber: Castellum. Hemfosa Fastigheter, Klövern og Kungsleden. Kungsleden er endnu ikke gået i køb på ugebasis i Bollingerkanalen, men et brud af niveauet 53,5 vil ændre signalet. De glidende gennemsnit er tæt på etableringen af et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 60 og MACD er over 0, hvilket er positivt. Første modstandsniveau er ved 58 og herefter i niveauet 62. Anbefaler køb på niveauet.

 

Frankfurt Dax 30 bliver handlet i niveauet 12.600-12.800 og nærmer sig niveauet 13.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.400. Den positive tendens i indekset trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 75. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.000, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 12.500.

DAX mod 13.000

Parabolic har været i køb siden slutningen af juli. Nærmeste støtteniveau er ved 12.500, og der er ”gap” i niveauet 12.091,33-12.289, som over tid skal lukkes. Momentum er i en stigende tendens på månedsniveauet, men den seneste top er ikke blevet passeret, så der skal holdes øje med tendensen.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

Hartmann: Indtjening presset af investeringer

Hartmann er blevet presset af investering og prispres i Europa.

Hartmann-forretningen er delt op i to geografiske enheder: Europa og Americas. Den europæiske forretning oplever en omsætningsnedgang på 12 mio. kr. fra 333 mio. kr. i 2016 til 321 mio. kr. i 2017 for første kvartal. Det er lavere salgspriser på æg-emballage,  som har været med til at trække omsætningen ned for Europa. Hartmann Technology har ligeledes haft en lavere omsætning, hvilket påvirker forretningen.

For området Americas er omsætningen steget fra 221 mio. kr. i første kvartal 2016 til 251 mio. kr. i 2017, hvilket er en fremgang på 30 mio. kr. Omsætningsfremgangen er drevet af valutakursudviklingen, mens det samlede emballagesalg er faldet moderat. Endvidere har etableringen af en ny fabrik i USA påvirket indtjening og marginerne samt højere priser for returpapir. Fabrikkerne i Sydamerika er ramt af en salgsnedgang i frugtemballage.

Hartmann er den til køb?

Teknisk har aktien rettet sig efter faldet i marts, hvor aktien gik fra 360 til 300 grundet et lidt kedeligt regnskab med forretninger, som var under pres. Siden har aktien rettet sig og nu handles aktien igen i niveauet 360. Nærmeste modstandsniveau er ved 370-380 og herefter i niveauet 415.

Signalmodellerne har etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic- modellen. De glidende gennemsnit har genetableret et ”Golden Cross” på ugebasis.

Stigningen har ligeledes haft en positiv effekt på de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: UIE, SAS og Greentech Energy Systems.

UIE-aktien stod stille i perioden medio juli 2016 og frem til marts 2017, hvor aktien har bevæget sig vandret i niveauet 1220-1270. Bollingerkanalen og Kurskanalen har været i køb siden maj 2016, hvor aktien etablerede en stigende tendens og aktien gik fra 1000 til 1250. Kan UIE gentage det, så  skal aktien gå op i niveauet 1560.

Hold øje med UIE.

RSI har ramt 100 på ugebasis i sidste uge, men er faldet tilbage i denne uge, da kursen er faldet tilbage. Faldet i kursen har ligeledes trukket ned i Momentum og MACD på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1275, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 1325. Nærmeste modstandsniveau er ved 1495, mens nærmeste støtteniveau er ved 1320. Afvent udviklingen. 

SAS stiger igen efter et tilbage fald fra februar toppen, hvor aktien blev handlet i niveauet 12,6 og var nede i niveauet 11-11,2 i løbet af marts og april. I dag handles aktien i niveauet 12-12,4. Stigningen i aktien betyder, at Bollingerkanalen holder fast i sit købssignal, mens der netop er etableret et købssignal i Parabolic-modellen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Første modstandsniveau er ved 12,5, herefter i niveauet 14,5 og så bunden fra foråret 2016 i niveauet 17-17,5.

Golden Cross i SAS.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Anbefaler køb af aktien på niveauet.

Skal den igennem modstanden ??

Greentech Energy Systems har igen etableret en stigende tendens på ugebasis med stigende bund og top. Nærmeste modstandsniveau er ved 9, som blev testet i oktober/november sidste år. Bryder kursen igennem 9, så er næste modstandsniveau ved 10,5-11 og herefter i niveauet 13,5. De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Stigningen har ligeledes givet købssignaler i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis siden marts i år. Aktiens tilbagefald fra midten af begyndelsen af maj og til nu har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. Bryder kursen igennem 8,5, så ser aktien interessant ud på niveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 7,5. Afvent udviklingen.

 

Olien falder 

Guldet fortsætter den stigende tendens og har ramt niveauet 1270. Nærmeste modstandsniveau er ved 1290 og herefter er der støtte i niveauet 1250. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis grundet tilbagefaldet i kursen.

EUR/USD: Euroen er blevet styrket den seneste tid, hvilket er positivt for USA, da konkurrencesituationen for de amerikanske selskaber bliver forbedret, mens det bliver sværere for de europæiske selskaber.

NOK/DKK fortsætter den faldende tendens grundet den negative tendens i olieprisen. Den faldende tendens er positiv for norsk industri og turisme.

SEK/DKK: Er ligeledes i den faldende tendens og nu handles den svenske krone i niveauet 76 og sidst man var dernede var i december sidste år. MACD er ved at etablere en bundformation, hvilket indikerer, at der kan komme en rebound i den svenske krone i den kommende tid.

Metalvaremarkedet bevæger sig fortsat i forskellige retninger. Tin stiger, mens aluminium, kobber og zink bevæger sig vandret, mens der fortsat er en faldende tendens i bly og nikkel.

Landbrugsmarkedet har samme uensartede tendens som metalmarkedet. Kaffe og sukker er i en faldende tendens, mens kakao, bomuld og hvede bevæger sig vandret. Der er en stigende tendens i majs- og palmeolien.

Er det bunden?

Brent Spot er faldet tilbage og er brudt under 50. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis. Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er støtte i niveauet 48,5, mens der er modstand i niveauet 52,5 og herefter 54.

 

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , ,

Kommentarer er lukket.