- AktieRådet - https://aktieraadet.dk -

Analyse af Novo Nordisk, Lundbeck og Genmab

Det tre af de største danske selskaber målt på markedsværdi, som kommer med halvårsregnskaber i denne uge.

Novo Nordisk har tabt Momentum den seneste måneds tid og aktiekursen er faldet tilbage fra 295 til 265. Det er trukket med i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI [1] er under 30 og MACD [2] er under 0. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 265. Der er divergens mellem signalmodellerne Bollinger og Parabolic på ugebasis. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal, mens Parabolic er i køb.

Novo Nordisk taber pusten.

Momentum har etableret en topformation på månedsbasis. Nærmeste støtteniveau er ved 250-255, mens nærmeste modstandsniveau er ved 295 og så 320. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Lundbeck holder fast i den stigende tendens på trods af et par korrektioner i den seneste periode. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb på ugebasis og har været det siden november. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 350 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis, mens der er en stigende tendens RSI [1] og MACD [2], der bevæger sig vandret. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation og er faldet tilbage.

Kan stigningen holde.

Der er støtte i niveauet 350, men næste modstandsniveau er ved 460. Anbefaler at man afventer udviklingen. 

Genmab har tabt Momentum de seneste 2 måneder, da aktien har bevæget sig vandret i niveauet 1350-1450. Der er fortsat købssignal i aktien i signalmodellerne på ugebasis, men et brud af niveauet 1350 vil ændre signalet til salg. MACD [2] er faldende, og det samme er RSI [1], mens Momentum stiger en smule.

Hvad skal Genmab?

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1400 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er ved 1350 og herefter i niveauet 1250, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1490 og herefter i niveauet 1560. Anbefaler at man afventer regnskabet.