Spændende regnskabsuge i vent

Den kommende uge bliver starten på de amerikanske og svenske halvårsregnskaber. Men den seneste tids missilaffyringer fra Nordkorea gør markedsdeltagerne noget urolige, hvilket er med til at sætte stemningen i markedet.

Vestas har modtaget en række ordrer fra flere forskellige lande i slutningen af juni og dermed holder selskabet fast i den positive ordretendens, der blev skabt i begyndelsen af året. Teknisk har aktien været i en svingende tendens siden topformationen i begyndelsen af maj, hvor aktien testede niveauet 630. Mandagens stigning trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bryder kursen igennem 630, ser aktien interessant ud og næste modstandsniveau er ved 680 og herefter ved 780.

Chr. Hansen leverede onsdag et regnskab, der viste vækst i både top og bund. Teknisk har Chr. Hansen-aktien været i en stigende trend siden begyndelsen af januar og det har givet et afkast på mere end 25 pct. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb og har været det siden januar. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” tilbage i slutningen af januar. Momentum er fortsat stigende på månedsbasis. Næste modstandsniveau er ved 535-540.

Udlandet ser et interessant potentiale i Nets, hvilket fik aktien til at stige med over 10 pct. mandag. Stigningen betyder, at Nets-aktien er tæt på introduktionskursen på børsen på 150. Forventer man et opkøb, skal man købe aktien på niveauet. Nets-rival Worldpay er i denne uge blevet købt for 65 mia. kr. Der er en konsolidering i gang i branchen og Nets ligger godt i det nordiskr marked. Teknisk har aktien taget en rebound og nu handles aktien i niveauet omkring 145-150, hvilket er lidt lavere end introduktionskursen på 150. Aktien ser interessant ud på niveauet og med konsolideringdtankerne i branchen så er der lidt en usynlig hånd under Nets, som man kan anvende.

North Media er steget med 108 pct. i år og det er specielt den seneste uge, at det er gået stærkt. Aktien er blevet handlet op i niveauet 28 kr., og man skal tilbage til 2011 for at finde aktien oppe i det niveau. Stigningen har trukket de tre indikationsmodeller op og de holder en positiv trend. Der er modstand ved niveauet 28-30 og herefter ved 32. Der er støtte ved niveauet niveauet 22-23 og herefter i niveauet 20,5-21.

Denne uge byder på regnskab fra Tryg, tirsdag og onsdag er det B&O, mens der fra Sverige drysser en række regnskaber ind. Mandag er det Wihlborgs. Tirsdag er det Com Hem Holding og Orexo. Onsdag er det Klövern, Kungsleden og Xano Industri. Torsdag er det Castellum, Pandox og ÅF. Fredag slutter af med Axfood, Cloetta, Duni og JM.

I 2016 gav Tryg-aktien ikke det store afkast, men de sidste 3 måneder er aktien steget og kursen er brudt igennem modstandsniveauet 140, men har siden mistet Momentum og handles nu i niveauet omkring 142. Aktien ligger i en stigende trendkanal og det trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ikke meget, som kan ødelægge et flot regnskab i den kommende uge. Aktien ser interessant ud på niveauet.

C20 på ugebasis

C20-indekset er faldet tilbage til støtteniveauet omkring 980-990. Signalmodellerne er fortsat i køb, men Bollingerkanalens nedre støttelinie er tæt på at blive testet i nivauet 985. Et brud af støtteniveauet vil være det første siden december. Det betyder, at markedet har været i en stigende tendens i 6 måneder. Det vandrette format i indekset gør, at indikationsmodellerne på ugebasis har etableret topformation og er faldet tilbage. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 950 som en støttelinie. Afvent regnskaberne.

 

DK Portefølje
Holder sommerferie de næste tre uger. SimCorp er kommet på salgslisten. NNIT på salgslisten. 

 

Nordisk portefølje
Yara og Betsson er på salgslisten. 

 

 

Regnskabssæsonen er i gang

Torsdagens arbejdsløshedstal og antal skabte jobs for juni skuffede markedsdeltagerne, hvilket var med til at trække det amerikanske marked i rødt, mens ISM Services-tallene var bedre end ventet.

Det står i regnskabets tegn i næste uge med JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup, Pepsico, Delta Air Lines, Infosys samt MSC Industrial Direct Co,. Inc.

Dow Jones Industriel hold støtteniveauet.

Dow Jones Industrial Averages blev afvist i niveauet 21.500 og er nu faldet tilbage til niveauet 21.390. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og RSI stiger, mens Momentum er faldende på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit er ved 21.000 som en støttelinie. Signalmodellerne er fortsat i køb og går først i salg ved brud af niveauet 21.000 for Bollingerkanalen og for Kurskanalen er den nedre støttelinie i niveauet 20.500.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 tabte torsdag næsten 1 pct. grundet svage nøgletal og forventninger om en renteforhøjelse i nær fremtid presser aktierne tilbage. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal holde øje med stop-loss omkring 2400. Momentum på månedsniveauet fortsætter den faldende tendens efter topformation i slutningen af 2016.

Nasdaq i optrend.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens, som indekset har været i siden sommeren 2016. Nasdaq-indekset er fortsat steget med over 10 pct. trods den seneste tids tilbagefald. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 6000. Signalmodellerne er i køb på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Næste støtteniveau er ved 5950.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Japan bevæger sig vandret

Det japanske marked bevæger sig vandret i niveauet omkring 20.000. Den vandrette formation har fået MACD på ugebasis til at etablere en topformation og den samme tendens ses i Momentum og RSI på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 19.600, mens der er modstand i niveauet 20.200.

Holder støtteniveauet i Japan?

Momentum på månedsniveauet har mistet pusten og falder.
Strategi: Ændre fra køb til hold på japanske aktier.

Bliver trendlinien brudt?

OMX Stockholm 30 har været en tur i niveauet 1600, men holder fast i den stigende trend. Bollingerkanalen er dog gået i salg på ugebasis, mens Parabolic fortsat er i køb. Det lange glidende gennemsnit har støtte ved niveauet 1600. Tilbagefaldet til støtteniveauet 1600 har trukket ned i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt niveauet 48, mens MACD er ved 10, så den er fortsat i det bullish niveau. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1775, mens der er støtte ved 1600 og  herefter i niveauet 1550.
Strategi: Hold på svenske aktier.

 

På kandidatbænken.

Oriflame Holding fortsætter den faldende tendens efter topformation ved månedsskiftet februar/marts. Signalmodellen Bollinger gik i salg i midten af maj. Den faldende tendens i kursen har også trukket ned i MACD og Momentum på ugebasis. Holder støtteniveauet ved 310 ikke, så er det næste støtteniveau ved 280 og så bliver ”gappet” fra februar også lukket.  Oriflame på kandidatbænken. 

Ny vækst i Tyskland.

Frankfurt Dax 30 er faldet tilbage som de fleste andre indeks. Indekset holder sig fortsat over 12.300, men tilbagefaldet har fået Bollingerkanalen til at gå i salg på ugebasis, mens Parabolic fortsat er i køb på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 12.300. Tilbagefaldet trækker ned i indikationsmodellerne på ugebasis. Bryder kursen igennem 12.300, så er næste støtteniveau ved 12.000. Der er stadig et ”gap” nede i niveauet 12162-12289 fra april. Torsdagens tyske fabriksordrer viste en positiv udvikling, hvilket indikerer, at det går den rigtige vej for tysk økonomi.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

B&O – Kan Play trække forretningen?

Den seneste nyhed fra Bang & Olufsen er frasalget af det tjekkiske datterselskab, som giver en regnskabsmæssig negativ nettoeffekt på mellem 90 og 100 mio. kr.

Det seneste kvartalsregnskab fra april viste, at salget af Bang og Olufsen produkter var faldende, men samtidig var der en stigning i bruttomargin. Salget i 3. kvartal 2015/16 var på 492 mio. kr. mod 464 mio. kr. i 2016/17. Bruttomarginen gik fra 40 pct. til 44,8 pct., mens der var vækst i salget og bruttomargin for B&O Play. For B&O Play var omsætningen 211 mio. kr. i 3. kvartal 2015/16 og det steg til 322 mio. kr. i 2016/17 og bruttomargin gik fra 33,5 til 39,4.

Den geografiske fordeling af omsætningen viser, at der var fremgang i USA, Kina og resten af verden ved det senest kvartalsregnskab, mens salget i Europa faldt en smule. Det er specielt salget af B&O Play produkterne, som er blevet godt modtaget.

Vores fundamental-model indikerer en positiv vækst i top og bund, hvilket er det man skal få bekræftet af regnskabet i den kommende uge. Med vores vækstforventninger indikerer modellen en fair pris på aktien på 123-126 kr.

Bang og Olufsen

Teknisk holder B&O-aktien fast i den stigende tendens efter 3 måneder med konsolidering i februar, marts og april. Signalmodellerne har været i køb siden juli 2016 og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i september. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis, mens RSI er faldet lidt tilbage. Divergensen mellem de tre indikationsmodeller indikerer, at man skal være lidt forsigtig med B&O. Bemærk den kommer med regnskab den 12/7, så man skal hold øje med den, da jeg ikke er hjemme i den periode.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Carlsberg, Pandora, Parken Sport & Entertainmant

Carlsberg er blevet afvist i niveauet 730 og er faldet tilbage til 680 på 3 uger. Der er støtte ved niveauet 650-670, som tilbage i august 2016 og maj 2015 var en topformation. Den nedre støttelinie i den opadgående trendkanal er ved niveauet 640. Tilbagefaldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Støttelinier.

Faldet har trukket MACD ned i -2 og RSI er ned i 60. Der er brug for en konsolidering i niveauet 680-700. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal på ugebasis. Anbefaler at man tager aktien med på kandidatbænken.

Pandora-aktien forsøger at holde fast i niveauet 620-650. Kursen er brudt igennem 640 og de kommende uger vil vise, om der er Momentum nok til at etablere en stigende tendens op imod 750.  MACD, RSI og Momentum har alle etableret en bundformation på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit er ved 750.

Dobbelt bund?

Signalmodellerne er alle i salg på ugebasis, så langsigtet er det fortsat afventende. Spørgsmålet er, om Pandora skal lave samme tilløb, som vi ser det i Novo Nordisk på grafen herunder, for så kan vi godt vente 4 måneder endnu.

Novo Nordisk

Pandora tages med på kandidatbænken.

 

Stærk trend

Parken Sport & Entertainment er netop solgt fra vores portefølje for at sikre gevinsten, men forretningen er fortsat interessant. Teknisk brød Parken vores stop-loss. Topformation i slutningen af april måned har fået indikationsmodellerne MACD, Momentum og RSI til at falde tilbage på ugebasis. Bollingerkanalen er i salg på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 84. Aktien tages med på kandidatbænken.  

 

Guldet tester støtteniveauet

Guldet er faldet tilbage til støtteniveauet 1220, som også blev testet tilbage i begyndelsen af maj, Tilbagefaldet indikerer, at trods uroen i aktiemarkedet så er det ikke nervøsitet, for så var investorerne flygtet lidt mere over i guldet som en sikker havn. Holder niveauer 1220, så bliver der etableret en dobbelt bundformation. Den kommende uge bliver interessant for guldet.

EUR/USD fortsætter den stigende tendens og nu har krydset ramt niveauet 1,14, som også var et modstandsniveau tilbage i august 2016. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, hvilket indikerer, at krydset brød konsoliderer sig i det nuværende niveau.

NOK/DKK konsoliderer sig i niveauet omkring 77,5-78,5. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. På dagsniveauet ses de første købssignaler og bryder kursen igennem 78,5, så ændres signalet på ugebasis.

SEK/DKK har taget en rebound op i ugen der er gået og handles nu i niveauet 77. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. På ugebasis går Bollingerkanalen i køb ved brud af niveauet 77,0-77,5.

Metalvaremarkedet  oplever en positiv udvikling og ingen af de store industrimetaller er nu ikke i en faldende tendens, men de fleste er i en stigende tendens eller en vandret formation. Den forbedrede udvikling i metallerne indikerer en øget efterspørgsel på metal.

Landbrugsmarkedet oplever også en positiv udvikling. Sukker og kafffe er fortsat i en faldende tendens, mens kakao og bomuld er begyndt at bevæge sig vandret, og der er fortsat er en stigende tendens i hvede og havre. Majs og palmeolie er faldet lidt tilbage.

Brent Spot oplever store udsving i øjeblikket. For 4 dage siden var prisen 50 dollar pr. tønde olie og for 10 dage siden var prisen under 46 dollar. MACD lægger an til en bundformation i den kommende tid. Oliens nærmeste modstandsniveau er ved 50 og efter 52. Der er støtte ved niveauet 46.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.