Markedet er grummest og usikkert

De finansielle markeder svajer frem og tilbage og er ikke rigtigt kommet ud af stedet. OPEC´s aftale om at sænke olieproduktionen fik prisen til at stige og holder det, kan det give skub til inflationen.

Vestas har i denne uge modtaget en ordre fra Storbritannien på 92,4 MW. Teknisk bevæger aktiekursen sig vandret i niveauet 540-560. Der er etableret en topformation i Momentum og MACD på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende tendens. Indikerer at man skal afvente køb.

SimCorp opjusterede forventningerne mandag, hvilket fik aktien til at stige op over 370. Den positive tendens fortsatte tirsdag, hvor aktien blev handlet op over 380. Aktien handles i den stigende trendkanal, aktien har ligget i siden midten af maj. Der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet og nærmeste modstandsniveau er ved 400, som blev testet tilbage i december 2015.

Højgaard Holding med fornyet Momentum har etableret en bundformation og stiger på dagsniveauet, og det har ændret signalet på dagsniveauet. Bollingerkanalen har ændret til køb og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis har ændringen endnu ikke slået igennem, og derfor bør man tage aktien med på kandidatbænken.

Parkens fodboldhold FCK vandt en 4-0 sejler over Brügge onsdag aften. Teknisk er aktien i en stigende tendens på ugebasis, men har i første omgang haft svært ved at bryde igennem modstandsniveauet 80, og herefter er der modstandsniveau ved 85. Der er en positiv tendens i Momentum på måned, mens der er en faldende tendens på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 72-73. Kan FCK holde Momentum på banen, så kan det trække aktien op.

Ugen har budt på at par fyringsrunder blandt de danske børsnoterede selskaber. Novo Nordisk siger farvel til 1000 mennesker og FLSmidth siger farvel til 130 mennesker. Novo Nordisk holder fast i den faldende tendens og er kommet under 290 og nærmeste støtteniveau er ved 280 og herefter 260. Aktien ser fortsat uinteressant ud.

FLSmidth har etableret en svagt stigende tendens med modstand ved 270 og herefter i niveauet 280, mens der er støtte i niveauet 245 og herefter i niveauet 240. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Afvent udviklingen i den kommende tid.

NKT Cables har frasolgt sine APAC-aktiviteter i Kina til Srising Technology Co. Transaktionen udgør EUR 14,3 mio. på gældfri basis og er betinget af kinesisk myndighedsgodkendelse. Nyheden trækker op i aktiekursen, som holder den positive tendens efter meddelelsen i sidste uge om overtagelsen af ABBs kabelsforretning. Nærmeste modstandsniveau er 450-460, som blev testet tilbage i marts/april 2015, og herefter er det niveauet 500-520.

Den kommende uge byder på et regnskab fra danske Bang & Olufsen. I Sverige er der regnskab fra Skistar, Bergs Timber, Industrivärden samt MQ.

Skistar har ikke haft Momentum til at bryde igennem modstandsniveauet 145. Den vandrette formation trækker ned i Momentum på ugebasis. Bollingerkanalen har sin nedre kanallinie ved niveauet 136.  Trenden peger fortsat opad.

C20 indekset
C20 indekset

C20-indekset fortsætter den faldende tendens i takt med en svag udvikling i Novo Nordisk. Indekset har ramt støtteniveauet 900 og næste støtte er ved 880. RSI er faldende og nede i niveauet omkring 40. Momentum er ligeledes en faldende tendens, hvilket bekræfter det svage danske indeks. Det lange glidende gennemsnit ligger som modstandslinie i niveauet 950. Det danske indeks har etableret faldende tendens og ser ikke interessant ud på nuværende tidspunkt.

 

DK Portefølje
Det går den rigtigt vej i porteføljen. Rockwool har det lidt mod vind. 

dkport

 

Nordisk portefølje
Positiv udvikling i den nordiske.
dknord

 

Gode nøgletal fra USA

Torsdagens nøgletal viste en positiv vækst i BNP og antallet af nytilmeldt ledige blev mindre end forventet. Antallet af fortsat ledige faldt til 2,06 mio. mod estimeret 2,13.

Til gengæld skuffede igangværende bolighandler i USA i august, men det kan skyldes, at ferieperioden har holdt købere tilbage.

Den kommende uge byder på regnskab fra Monsanto, Yum! Brands, Micron Technology, Global Payments, Darden Restaurants samt UniFirst.

Dow på ugebasis.
Dow på ugebasis.

Dow Jones Industrial Average bevæger sig vandret i niveauet 18.000-18.500. Næste modstandsniveau er ved 19.000 og der er støtte i niveauet 18.000. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis har støtte ved niveauet 18.100. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. RSI er kommet op i niveauet 70 og har en stigende tendens, mens Momentum har været faldende frem til den uge, hvor modellen har etableret en bundformation. Der er salgssignal i Bollingerkanalen.

S&P 500 bevæger sig ligeledes vandret i niveauet 2120- 2180 og det lange glidende gennemsnit på ugebasis har støtte i niveauet 2120. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 76-77, hvilket indikerer et stærkt indeks. Nærmeste modstandsniveau er ved 2200, mens der er støtte i niveauet omkring 2100. Bollingerkanalen er fortsat i salg og modellen går først i køb ved brud af niveauet 2160.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite har fortsat den stigende tendens og tester niveauet 5300. Det næste modstandsniveau er ved 5400, mens nærmeste støtteniveau er ved 5100. Det lange glidende gennemsnit er ved 5000. Momentum bevæger sig vandret, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt niveauet 85. Bollingerkanalaen er i køb og den nedre støttelinie ligger ved niveauet 5200.
Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Det står stille i Japan

Det japanske marked bevæger sig ikke rigtigt nogen veje, og det har stået stille i 2½ måned. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg og Parabolic er i køb.

Japan på ugebasis.
Japan på ugebasis.

De tre indikationsmodeller er faldende, mens Momentum på månedsniveauet er stigende. Nærmeste modstandsniveau er ved 17.000, mens der er støtte ved niveauet 16.200.
Strategi: Holder fast i hold

OMX Stockholm 30 fortsætter den stigende tendens, men Momentum og MACD kan ikke følge med, hvilket indikerer, at markedet er kommet ind i en konsolideringsfase omkring 1400-1440. Bryder indekset igennem 1440, så er næste modstandsniveau oppe omkring 1520-1540.

Stockholm på ugebasis.
Stockholm på ugebasis.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1375. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er i køb på ugebasis. Indekset er fortsat i en stigende trendkanal på ugebasis.
Strategi: Fastholder køb.

Ericsson med mulig bund.
Ericsson med mulig bund.

Ericsson har været i en faldende tendens siden april 2015. Teknisk har aktien ramt bunden fra oktober/november 2012, hvor aktien også blev handlet i niveauet 56-58. De sidste par dages stigning op til niveauet 62 har ændret signalet på dagsniveauet, mens ugeniveauet kræver, at man bryder op igennem 64. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 64 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en bund og stiger. Første modstandsniveau er ved 63 og herefter i niveauet 66- 68 og den gamle bundformation ved 73-74. Aktien tages med på kandidatbænken.

DAX 30
DAX 30

Frankfurt Dax 30 er med dagens fald gået i salg. Men slutter indekset over 10227, så holder indekset sit købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens, mens Momentum på månedsniveauet stiger. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger som en støttelinie i niveauet 10.200.

Indekset er inde i en stigende trendkanal, og så længe det ikke bryder igennem niveauet 10.200, så ser det stærkt ud. Nærmest emodstandsniveau er ved 10.800.  Mon ikke der kommer en afklaring af Deutsche Bank i weekenden, det vil skabe lidt ro i markedet.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

B&O: Købt eller solgt?

Det gamle klenodie for det danske radiomarked B&O kæmper med øget konkurrence fra flere udbydere.

Omsætningen steg på årsbasis med 12 pct. fra 2,3 mia. kr. til 2,6 mia. kr. Bruttomargin gik fra 24,6 pct. til 36,1 pct. Resultat før skat sluttede på 198 mio. kr. mod 607 mio. kr. året før.

Den tilbageværende B&O består af Bang & Olufsen samt B&O Play. Bang & Olufsen oplevede en tilbagegang i omsætningen på 15 pct., mens B&O Play oplevede en stigning på 40 pct.

Salget steg i resten af verden og i BRIK-landene, mens de modne markeder Europa og USA oplevede et fald. I årets løb har B&O lukket 16 butikker, mens man har åbnet 10 butikker. Salget af B&O Play er kommet ud i 5692 butikker mod 3308 butikker. I løbet af året har B&O lanceret en række produkter som høretelefoner, højretaler i forskellige formater samt TV.

Forventningerne til det kommende år er en pæn vækst i omsætningen i B&O Play, mens det forventes, at man vil opleve et tilbagefald i forretningen Bang & Olufsen. Til gengæld vil man modtage royalty for salgetS produkter indenfor automobilbranchen, som man solgte og for ICE power.

Fundamental-modellen indikerer en fair pris på aktien med en vækst i omsætningen på 6 pct. på 81-82 kr., hvilket giver et potentiale på 18.2 pct.

B&O på ugebasis.
B&O på ugebasis.

Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 70 og det har stået på den sidste 1½ måneds tid. Det betyder, at signalet har ændret sig i Bollingerkanalen på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit bliver testet som en støttelinie på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og RSI er faldende, mens Momentum er stigende og har etableret en bundformation på ugebasis. Momentum er stigende på månedsniveauet, og der er etableret en bundformation i modellen.

Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb på ugebasis. Der er støtte i niveauet 66 og der er modstand i niveauet 74-75 og herefter i niveauet 80-82.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis, hvilket gør aktien interessant på niveauet. Aktien tages med på kandidatbænken, da trenden ikke indikerer køb endnu.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Firstfarms, H+H og Novozymes,

Firstfarms bevæger sig vandret i niveauet 45-47 og det har stået på siden maj. De to signalmodeller er i køb. Bollingerkanalens nedre støttelinie stiger og bevæger sig vandret i niveauet 45,5, og det har nu stået på i 2 måneder. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har et interessant potentiale i den kommende tid.

Firstfarms
Firstfarms

Momentum har en stigende tendens på månedsniveauet, hvilket bekræfter rebound-mulighederne i aktien i den kommende tid. Bryder kursen over 47, så anbefales køb i aktien.

H+H konsoliderer sig i niveauet omkring 75. Den konsolidering har stået på siden midten af august. Trods den vandrette kursformation så er der en stigende tendens i Momentum, RSI og MACD på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har et stigningspotentiale op imod 90, som bliver testet ved årsskiftet.

H+H
H+H

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket bekræfter, at aktien har et interessant potentiale og et brud af niveauet 78 vil udløse en købsanbefaling. 

Med "gap".
Med “gap”.

Novozymes bevæger sig vandret i niveauet 280-295. Aktien faldt tilbage fra 330 til 285 i forbindelse med halvårsregnskabet. Faldet gav et salgssignal i Bollinger og Parabolic-modellen. Der er fortsat en negativ udvikling i RSI på ugebasis, mens Momentum og MACD har etableret en bundformation på ugebasis. Bryder kursen over 295, bliver der etableret et købssignal på dagsniveauet. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis er brudt nedefra og de kommende måneder skal det store ”gap” i niveauet 301,5-319,1. Tager aktien med på kandidatbænken.

 

Hold øje med landbrugsvarerne 

Guldet bevæger sig fortsat vandret på ugebasis, og det betyder, at signalet ændrer sig hele tiden på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens signalet har skiftet på ugebasis i Bollingerkanalen til et salg, men Parabolic holder fast i sit købssignal i Parabolic. Momentum og MACD er aftagende. Nærmeste støtteniveau er ved 1310.

EUR/USD bevæger sig vandret i niveauet 1,115-1,130. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er kommet over 63 på ugebasis, hvilket indikerer, at vi skal se en styrket euro, hvilket ikke vil gavne udviklingen i Europa.

NOK/DKK fortsætter den stigende tendens og har nu ramt 82,5. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Holder olien fast i den stigende tendens, vil det trække den norske krone op.

SEK/DKK fortsætter faldende og giver de svenske virksomheder en række konkurrence fordel. Den svenske krone er nede og teste støtteniveauet 77. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger, hvilket indikerer, at der kommer en rebound i den svenske krone i løbet 2 til 4 måneder.

Metalvaremarkedet fortsætter den stigende tendens. Kobber er på vej op og tester 600 og næste modstandsniveau er ved 610. Den samme positive tendens ses i tin, som er kommet over 980, mens bly konsoliderer sig i niveauet 520 og det samme gør zink.

Landbrugsmarkedet viser en stigende tendens i blandt andet majs, sukker og kaffe, mens hvede prisen bevæger sig vandret.

Olie på ugebasis.
Olie på ugebasis.

Brent Spot stiger efter aftale mellem OPEC og Iran er kommet i hus onsdag aften. Det betød, at olieprisen tog et hop op til 49 dollar for en tønde olie mod 46 dollar for en tønde olie. Stigningen trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 51-52.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.